Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі відкриється «Вільна сцена» українського мистецтва


У Парижі відкриється «Вільна сцена» українського мистецтва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

У Парижі відкриється «Вільна сцена» українського мистецтва

У квітні в Парижі відбудеться мультидисциплінарний фестиваль сучасного українського мистецтва «Україна – вільна сцена». Організаторами стали команда київського фестивалю «Гогольфест», кінофестиваль «Молодість» та інші.

«Україна – вільна сцена» представить панораму актуальної української культури. Таким чином, організатори прагнуть передусім заповнити інформаційні прогалини між Україною і Європою, пояснити, що наразі відбувається у країні та розказати, за що борються українці. Патріотична ідея може бути сучасною, наголошують вони.

На «Вільній сцені» представлять постановки театру «Дах», зокрема, створені у спільно з Францією. Валентин Сильвестров разом із українськими та російськими поетами представить цикл своїх творів. В рамках літературної програми дискусію проведе Андрій Курков, а Марія Матіос представить перший французький переклад роману «Солодка Даруся».

Візуальне мистецтво презентують проектом «Декомпресія», участь у якому візьмуть Алевтина Кахідзе, Роман Мінін, Олександр Михед та інші. Окремо свої роботи виставлять також Олекса Манн, Іван Семесюк та Христина Ярош.

Кінопрограму для «Вільної сцени» підготував фестиваль «Молодість». Серед фільмів, які покажуть у Парижі, – «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофименко. Також представлять ретроспективу українського кіно.

Частину програми «Україна – вільна сцена» обіцяють згодом показати також в Україні.

XS
SM
MD
LG