Доступність посилання

ТОП новини

Військова колона НАТО перетне Чехію


Уряд Чехії вирішив дозволити колоні військ країн НАТО наприкінці цього місяця перетнути терени країни.

Як зазначено в постанові уряду, надавши можливість військам країн Північноатлантичного союзу перетнути свою землю, Чехія «виконує союзницькі зобов’язання стосовно партнерів у НАТО».

Військові країн-членів НАТО переїдуть теренами Чехії, повертаючись на бази в Німеччині з навчань у Польщі й країнах Балтії. Як із цього приводу зазначив чеський прем’єр Богуслав Соботка, всі видатки, які стосуватимуться переїзду, будуть покриті американською стороною.

Міністр оборони Мартін Стропницький при цьому уточнив, що Чехію перетне 516 американських вояків і 118 бронетранспортерів Stryker. Спочатку колони рухатимуться трьома маршрутами і мають зустрітись на летовищі Праги. Звідти військова колона через західне місто Плзень вирушить до німецького кордону.

Пересування військової колони відбуватиметься за сприяння і охорони чеської поліції і військової поліції. Очікується, що колона перетне Чехію в період між 29 березня і 1 квітня.

Наземне пересування військ країн НАТО через чеські терени відбувається не вперше. Такі колони вояків і техніки перетинали Чехію, зокрема, у 2014 році.

XS
SM
MD
LG