Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: у ЄС є сумніви щодо безвізового режиму з Україною через конфлікт на Донбасі


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Країни Євросоюзу мають сумніви з приводу запровадження безвізового режиму з Україною через події на Донбасі, заявляє український міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«… У ЄС є побоювання у сфері безпеки. І це один з російських сценаріїв. У європейських столицях кажуть: як можна давати Україні безвізовий режим, якщо там не контролюють кордон», – сказав Клімкін в ітерв’ю журналу «Фокус».

За його словами, в ЄС побоюються, що бойовики, які контролюють деякі райони Донецької і Луганської областей, теж зможуть користуватися безвізовим режимом.

Водночас міністр наголосив, що Україна «дуже добре» рухається за графіком реформ. «Почали видавати біометричні паспорти, у нас є всі необхідні системи і бази даних… Так що питання не в тому, наскільки успішно ми проводимо реформи… Реформи ми обов’язково доведемо до кінця, оскільки вони нам потрібні і без безвізового режиму», – додав Клімкін.

Раніше президент України Петро Порошенко висловлював сподівання, що за підсумками запланованого на травень Ризького саміту Україна отримає безвізовий режим з ЄС.

XS
SM
MD
LG