Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська привезли 5 вкрай тяжких поранених бійців АТО – лікарі


За ніч до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні Мечникова із зони АТО доправили п’ять вкрай тяжких поранених військових, повідомив головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За даними головного лікаря, в одного з бійців поранення дуже велике – 35 на 45 сантиметрів у поперекову область. За інформацією лікаря, чоловік уже прийшов до тями.

Як уточнили Радіо Свобода в лікарні імені Мечникова, поранених привезли з різних місць, зокрема із селища Піски, що під Донецьком. Чотирьох із них уже прооперували, операція п’ятого наразі триває.

Волонтери Штабу допомоги пораненим у Дніпропетровську в соціальних мережах заявляють про нестачу медикаментів для бійців і закликають небайдужих допомогти.

«Поранені хлопці надходять щодня, коли по 3, коли по 4 хлопців. Поранення дуже важкі. Дуже потрібна допомога в придбанні медикаментів. Плюс поранені, які надійшли після відходу з Дебальцева», – зазначили у Штабі.

За словами волонтерів, також є потреба в одязі та взутті для новоприбулих поранених.

За даними з Дніпропетровської облдержадміністрації, 2014 року лікарні Дніпропетровщини прийняли понад 3,4 тисячі поранених у зоні АТО бійців, з них майже 1,2 тисячі були прооперовані.

XS
SM
MD
LG