Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти звинувачують Україну в зриві мінських домовленостей


Лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький
Лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

Лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький звинувачують владу України у зриві виконання мінських домовленостей. Про це йдеться в поширеній сепаратистськими сайтами спільній заяві ватажківпроросійських бойовиків.

«ДНР» і «ЛНР» заявляють, що жодні компроміси з Києвом неможливі доти, доки не будуть скасовані вчорашні ганебні рішення Порошенка і Верховної Ради. Відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ розтоптав крихкий мінський мир і завів ситуацію у безвихідь», – вважають представники проросійських угруповань.

17 березня Верховна Рада проголосувала за внесений президентом України Петром Порошенком законопроект про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Як написав згодом спікер парламенту Володимир Гройсман, ухвалене рішення визначає, що умовою для введення в дію закону про особливості здійснення місцевого самоврядування є проведення на цих територіях вільних демократичних місцевих виборів у повній відповідності до Конституції України та міжнародних стандартів.

XS
SM
MD
LG