Доступність посилання

ТОП новини

Поширення вчителем антидержавницької риторики є порушенням його обов’язків – Гриневич


Як діяти, якщо вчитель поширює антиукраїнську риторику?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

Як діяти, якщо вчитель поширює антиукраїнську риторику?

Поширення вчителем антиукраїнської та антидержавницької риторики під час навчального процесу є порушенням його посадових обов’язків, у такому випадку дирекція школі повинна «ставити питання про відповідність такого вчителя посаді». Про це Радіо Свобода заявила народний депутат, голова парламентського комітету з питань освіти Лілія Гриневич.

За її словами, директор повинен виписати догану у відповідь на антидержавницьку поведінку викладача із учнями.

«Якщо вчитель не буде виправлятися і отримає такі три догани підряд – він буде звільнений із роботи. Керівники навчальних закладів, батьки, які теж чують від дітей, що діти розповідають – повинні моніторити роботу вчителів», – заявила Гриневич.

Вона зазначає, що вчитель повинен пропагувати поважне ставлення до своєї держави, тож антидержавницька політика під час навчального процесу – це неприпустимо.

«На жаль, така ситуація є, і ми можемо їй запобігти тільки в тому випадку, коли реагуємо на порушення вчителем посадових обов’язків. А один із посадових обов’язків учителя – це проводити державницьку політику», – говорить голова парламентського комітету з питань освіти.

Одним із останніх резонансних випадків, коли учні та їхні батьки протестували проти антиукраїнської риторики вчителя, став інцидент в школі №2 Івано-Франківська. Там діти збунтувалися проти вчительки географії Наталії Боронило, яка, за словами учнів, на уроках розповідала про свою прихильність до сепаратистів й звеличувала Путіна та Сталіна.

XS
SM
MD
LG