Доступність посилання

ТОП новини

У Росії в Хабаровському краї облили зеленкою керівника українського хору


Наталія Романенко
Наталія Романенко

У Росії в Хабаровському краї невідомі облили зеленкою керівника українського хору «Криниця» Наталію Романенко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Сьогодні на площіБлюхера о 17:00 двоє хлопців облили мене зеленкою зі словами «Це тобі за Новоросію, бандерівка!» – написала жінка на своїй сторінці в соціальних мережах.

Вона подала заяву в поліцію.

На своїй сторінці в «Фейсбуці» Наталія Романенко часто висловлюється на підтримку української влади.

В кінці лютого-початку березня 2014 року Наталія Романенко їздила в Київ. За її словами, метою поїздки був візит до родичів. Коли вона поверталася назад, в хабаровському аеропорту її затримали співробітники спецслужб і кілька годин розпитували про поїздку і Майдан.

Пізніше в соціальних мережах і на регіональному державному телеканалі з'явився ролик, в якому Наталя Романенко засуджувала події на Майдані, називаючи їх «антиконституційним переворотом».

Жінка розповідає, що погодилася на запис цього ролика під тиском.

Пізніше Наталія Романенко була звільнена з військового ансамблю пісні і танцю.

У грудні і лютому щодо Наталії Романенко, яка на момент поїздки до Києва формально була військовослужбовцем внутрішніх військ МВС Росії, працюючи в ансамблі, були порушені дві кримінальні справи. Перша – за частиною 3 статті 337 Кримінального кодексу Росії (самовільне залишення частини або місця служби, неявка в строк без поважних причин на службу), друге – за частиною першою статті 159.2 Кримінального кодексу Росії ( шахрайство при отриманні виплат).

У військово-слідчому управлінні слідчого комітету Росії, яке відкрило обидві справи, ситуацію поки не коментують, посилаючись на те, що ще триває слідство.

XS
SM
MD
LG