Доступність посилання

ТОП новини

Акція на підтримку суспільного мовлення відбувається біля Ради


Будівля парламенту України
Будівля парламенту України

Біля Верховної Ради України відбувається акція на підтримку законопроекту про внесення змін до деяких законів щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України.

Під стінами парламенту активісти руху «Стоп цензурі» й експерти Реанімаційного пакету реформ влаштували символічну акцію. На площі перед парламентом вони поставили бутафорний телевізор, в якому танцювала балерина.

Свою акцію активісти пояснили тим, що у разі блокування створення суспільного мовлення в Україні, завжди є ризик встановлення тотального контролю над ЗМІ, і як результат – в один день громадяни України можуть побачити «Лебедине Озеро» по всіх телеканалах.

«Країні необхідне незалежне від політиків і олігархів потужне ЗМІ, яке буде діяти в інтересах громадян. Нажаль, є вірогідність, що як i у 2005 році, створенню суспільного буде зупинено, і в цьому велика небезпека», ­– вважає учасниця акції, активістка руху «Стоп цензурі»Аксинья Куріна.

19 березня парламентарі мають розглядати законопроект про суспільне телебачення і радіомовлення України у другому читанні.

XS
SM
MD
LG