Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відбудеться засідання суду щодо вилучення будівлі Меджлісу


Представники окупаційної влади прийшли арештовувати будівлю Меджлісу в Сімферополі (архівне фото)
Представники окупаційної влади прийшли арештовувати будівлю Меджлісу в Сімферополі (архівне фото)

У Сімферополі 19 березня в «арбітражному суді» анексованого Криму відбудеться судове засідання за позовом кримського «Держкомітету з охорони культурної спадщини» до благодійної організації «Фонд «Крим» про вилучення об'єкта культурної спадщини.

Ідеться про будівлю Меджлісу в Сімферополі, повідомляє голова Центральної виборчої комісії Курултаю, активіст кримськотатарського руху Заїр Смедляєв.

«Судове засідання буде індикатором того, як працює правосуддя в Криму і чим будуть керуватися судді, буквою закону чи політичною доцільністю», – написав Смедляєв у Facebook.

У листопаді 2014 року «Держкомітет Криму з охорони культурної спадщини» склав адміністративний протокол, згідно з яким гендиректор «Фонду «Крим» Різа Шевкієв вчинив адміністративне правопорушення. Ідеться про «порушення вимог збереження, використання та державної охорони об’єктів культурної спадщини».

Згодом «Київський районний суд» Сімферополя визнав Шевкієва винним у скоєнні адмінправопорушення, призначивши йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 350 тисяч рублів. Аналогічне рішення було винесено щодо «Фонду «Крим», сума штрафу склала 4,5 мільйона рублів.

XS
SM
MD
LG