Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: санкції проти Росії не можна зупиняти, доки мінські угоди не виконані повністю


(архівний відеокадр)
(архівний відеокадр)

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що було б неправильним не продовжити санкцій, накладених на Росію і підтримуваних нею сепаратистів, якщо мінські домовленості не будуть виконані повністю.

«Минулого року ми, європейці, запровадили кілька раундів санкцій. Ті, термін яких збігає в липні і вересні, ми не зможемо зупиняти, якщо будуть виконані тільки перші вимоги мінських домовленостей», – наголосила вона, виступаючи в Бундестазі в Берліні.

Сьогодні ж, 19 березня, у Брюсселі починається дводенний саміт Європейського союзу, однією з тем якого будуть згадані санкції. Низка країн, серед яких Німеччина, і керівництво Євросоюзу виступає за те, щоб про продовження цих санкцій до кінця року було оголошено вже нині. Натомість деякі інші країни ЄС хочуть відкласти це рішення до наступного саміту в червні, напередодні закінчення нинішнього терміну частини санкцій у липні.

Європейський союз, як також США й деякі інші країни, скоординовано запровадили проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів в Україні вже цілу низку санкцій – спершу через окупацію і спробу анексії Москвою українського Криму, потім через її воєнну агресію на сході України. На Заході заявляють, що ці санкції можуть і послабити, і посилити – залежно від дій Кремля.

XS
SM
MD
LG