Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила справу проти сина заступника генпрокурора Баганця


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Розпочате кримінальне провадження щодо екс-керівника управління столичної прокуратури Віталія Баганця, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, слідчі прокуратури міста Києва за зверненням народних депутатів розпочали кримінальне провадження стосовно колишнього начальника управління прокуратури Києва Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину.

За попередніми даними столичної прокуратури, за сприяння Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино.

«Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратур Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів Києва, які були раніше оприлюднені у ЗМІ. У цих документах прокурори звинувачують колишнього керівника управління у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу та перешкоджанні подальшому розслідуванню цих злочинів. Також установлено, що, окрім тиску на своїх підлеглих, Баганець намагався незаконно впливати й на дії працівників міліції, які розслідували кримінальні провадження даної категорії», – мовиться у повідомлені столичної прокуратури.

Віталій Баганець є сином заступника генерального прокурора Олексія Баганця.

18 березня повідомлялось, що ГПУ відкрила кримінальну справу через зловживання владою та одержання неправомірної вигоди щодо прокурора міста Києва Сергія Юлдашева. Після цього він заявив, що заступник генпрокурора Олексій Баганець підписав відкриття кримінального провадження проти нього через «особисті претензії».

XS
SM
MD
LG