Доступність посилання

ТОП новини

Коаліційні фракції не мають впливу на владу – Тимошенко


Впливати на дії влади, навіть перебуваючи в коаліції, зараз вкрай складно, вважає лідер фракції «Батьківщина» в парламенті Юлія Тимошенко.

«Влада перебуває абсолютно відокремлена від усіх процесів. Добитись туди, щоб порадити, щоб вплинути, щоб відкоригувати – не можеш ти цього добитися. Навіть фракції, які не мають контрольного пакету в коаліції, я маю на увазі і «Батьківщину, і «Самопоміч», б’ються головою в глуху стіну, тому що вистачає двох великих фракцій на прийняття будь-яких рішень», – заявила Юлія Тимошенко в ефірі Радіо Свобода.

При цьому, вважає вона, «перебувати сьогодні в опозиції може тільки закінчена падлюка, тому що країні потрібні зусилля кожної людини, кожного політика, всіх абсолютно».

Відео: Радіо Свобода онлайн

До парламентської коаліції входять п’ять фракцій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Батьківщина», «Самопоміч» та «Радикальна партія Олега Ляшка».

У вівторок, 17 березня, Верховна Рада 265 голосами народних депутатів ухвалила президентський законопроект щодо особливого порядку місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу. Водночас «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Батьківщина» не підтримали президентський законопроект.

XS
SM
MD
LG