Доступність посилання

ТОП новини

У державну власність України повернули 200 гектарів землі, яку використовувала фірма Царьова


Бійці АТО створюють перше в Україні спільне аграрне господарство
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Бійці АТО створюють перше в Україні спільне аграрне господарство

На Дніпропетровщині в державну власність повернули 200 гектарів орної землі біля села Степового Дніпропетровського району, яку незаконно, без документів на оренду використовувала агрофірма, яка належить екс-народному депутатові України Олегові Царьову. Про це в четвер заявила в. о. начальника Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області Ольга Гугніна.

За її словами, рішення про повернення землі ухвалив Господарський суд Дніпропетровської області. Рішення остаточне й оскаржуватись не буде, заявила Ольга Гугніна.

«Там не було навіть зареєстровано права оренди. Там була незаконно зайнята державна земельна ділянка. Тобто там нема чого оскаржувати», – сказала посадовець.

За інформацією Дніпропетровської облдержадміністрації, на землях, повернутих у державну власність, тепер отримають наділи площею у 2 гектари кожен 100 учасників АТО – демобілізованих бійців 93-ї механізованої бригади. Вони планують об’єднати свої паї у спільне колективне господарство «20-а паланка», щоб разом вести господарську діяльність.

«Усе це робиться в рамках законодавства. Земельним кодексом передбачена передача у власність в рамках безоплатної приватизації двох гектарів сільгоспземлі», – сказала керівник Держземагентства у Дніпропетровській області Ольга Гугніна.

Реакції Олега Царьова на цю ініціативу і рішення суду наразі немає. З минулого року екс-народний депутат України перебуває у розшуку, щодо нього та його фірм в Україні розпочали кілька кримінальних проваджень. Телефон його сина Максима, який зараз судиться за будинок із переселенцями, не відповідає.

Загалом у Дніпропетровській області органи земельних ресурсів отримали понад 1 тисячу заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок.

XS
SM
MD
LG