Доступність посилання

ТОП новини

«Пацифізм» Кремлівського блоку (огляд преси)


Пацифізм слід пропагувати в лавах агресора, тобто Росії

Арсеній Яценюк будує імідж, обіцяючи золоті гори. А тих, хто наважується на критику діяльності «реформаторів», прем’єр називає прихильниками Кремля. Однак, як зазначає газета «Україна молода», часто главу уряду критикують і його колеги по фракції. Дехто називає урядову команду «камікадзе» популістами та демагогами. На підтвердження цих тез видання підібрало конкретні приклади, про які розповідає в статті «Піар-прем’єр».

Утім, як переконує дописувач «Українського тижня», в Україні таки діє російська агентура. Іноді її для пристойності називають «російським лобі», але суть від того не змінюється. Можна навести безліч прикладів того, як захисники інтересів Росії діють у різних сферах українського економічного та суспільно-політичного життя, зазначає видання. Хтось робить це відкрито та нахабно, а хтось тонше, вміло маскуючись. Лобісти Кремля діють в Україні й зараз, фактично виступаючи на боці агресора. Сьогодні їх робота в Україні зводиться до пропагування прийняття умов Москви, завуальованих під умови сепаратистів. Мовляв, треба лише ухвалити позаблоковий статус, відмовитися від євроінтеграції, «почути Донбас» – і війна скінчиться. Пацифізм, який пропагують зараз в Україні російські агенти, загалом є позитивною течією, зазначає дописувач, але він корисний не в тому випадку, коли країна потерпає від агресії. Пацифізм слід пропагувати в лавах агресора, тобто Росії. Але якраз там «пацифісти» зазвичай чомусь діяти не поспішають. Заголовок публікації «Кремлівський блок».

Армія бойовиків на Донбасі нараховує близько 33 тисяч осіб. З них 10–12 тисяч – це бійці російських регулярних частин, інформує експерт «Газети по-українськи». Решта – місцеві й найманці. Координують дії російські генерали. Експерт прогнозує, що незабаром може відбутися наступ бойовиків у напрямку міста Щастя. Там розташована велика теплоелектростанція. Для бойовиків вона важлива, щоб налагодити повний цикл виробництва електроенергії: добувають вугілля, спалюють на ТЕС, генерують струм. На Щасті бойовики не зупиняться, підуть на Лисичанськ, бо там є підземні газові сховища, нагадує видання. Якщо Україна відріже сепаратистські угруповання від постачання газу, вони зможуть користуватися запасами досить довго. За інформацією експерта газети, Лисичанський нафтопереробний завод обіцяли віддати чеченцям. Це дозволить мати свій бензин і дизпаливо. Загалом же, як пише далі видання, керівники сепаратистських угрупувань «ЛНР» та «ДНР» контролюють вугільний бізнес і наркоторгівлю. Так «ЛНР» під контроль «ДНР» передала шахти в Красному Лучі, Антрациті й Свердловську. Бо тамтешній «прем’єр» Олександр Захарченко налагодив шляхи збуту вугілля. Він собі лишає 70 відсотків прибутку, а ватажкові «ЛНР» Ігорю Плотницькому віддає 30, стверджує експерт.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG