Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Київська Русь» отримав американський прилад нічного бачення та просить фільтри для води


Батальйону «Київська Русь» подарували американський пристрій нічного бачення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

​«Вода нам конче необхідна: або питна вода, або якісні фільтри. У місцевій воді багато солей»

Бійці 11-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних сил України, відомого як батальйон «Київська Русь», отримали унікальний для української армії приціл нічного бачення. Волонтери привезли його на позиції підрозділу разом із величезним запасом чистої води.

Громадська організація «Союз волонтерів і учасників АТО» забезпечила 11-й окремий мотопіхотний батальйон, який базується на території, стаціонарним прицілом нічного бачення. Як розповідає один з координаторів громадської організації Олег Назаренко, саме такий використовується на американських основних танках «Abrams».

Прицільний пристрій водія танка передали українським воякам з Західної Європи. Дистанція дії такого прицілу достатня для виконання усіх бойових завдань мотопіхотного батальйону. Силами активістів громадської організаційні для нього виготовили станину – вона дозволить бійцю здійснювати спостереження в усіх секторах.

«Ботанік»
«Ботанік»

«Сподіваємось, що цей пристрій врятує життя багатьом людям та не дасть противнику можливості підійти до наших позицій», – говорить боєць із позивним «Ботанік». Він виконує обов’язки начальника служби ракетно-артилерійського озброєння. Техніку взяли на баланс батальйону і незабаром відправлять на передові позиції.

Приціл нічного бачення
Приціл нічного бачення

Місцева вода може бути шкідливою – бійці «Київської Русі»

Волонтери привезли бійцям не лише гостинці від родичів, а й кілька сотень літрів чистої води.

Волонтери привезли бутильовану воду
Волонтери привезли бутильовану воду

Як розповів Радіо Свобода виконуючий обов’язки начальника служби тилового забезпечення із позивним «Бізон», місцева вода має багато різних домішок.

​«Вода нам конче необхідна. У місцевій воді багато солей: або через місцеве вугілля, або через ще щось, але вода солона. У людей бувають розлади шлунків, тому нам потрібна або питна вода, або якісні фільтри», – зазначив «тиловик». Якщо це можливо, дуже б хотілось допомоги, додає він.

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG