Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради зі свободи слова не проситиме Порошенка відсторонити Коломойського


Коломойський обматюкав журналіста Радіо Свобода біля офісу «Укртранснафти»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:52 0:00

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова й інформаційної політики не підтримав звернення до президента відсторонити Ігоря Коломойського від посади голови Дніпропетровської ОДА на час розслідування інциденту з журналістому Сергієм Андрушком. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови цього комітету Ольга Червакова.

«Цю пропозицію висловили присутні депутати Сергій Лещенко та Мустафа Найєм, але вона не дістала більшості голосів. Проти були депутати від «Народного фронту», ­– написала вона за підсумками засідання комітету.

Натомість, за словами Червакової, комітет ухвалив рішення засудити поведінку Ігоря Коломойського під час вчорашнього інтерв'ю з журналістом Радіо Свобода Андрушком і вимагає від нього вибачитися.

«Комітет вважає, що такі брутальні дії чиновників неприпустимі у постмайданному суспільстві, і наголошує, що журналіст є комунікатором між суспільством і владою, отже, принижуючи журналіста, чиновник принижує всіх його читачів, слухачів чи глядачів», – йдеться в повідомленні.

За словами Червакової, комітет також вирішив звернутися до президента України з проханням призначити службове розслідування, дати належну оцінку діям Коломойського як представника виконавчої влади.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста й запитав, чому той не цікавиться, як у приміщення компанії потрапили російські диверсанти.

Наглядова рада «Уктранснафти» у четвер ухвалила рішення тимчасово відсторонити голову її правління Олександра Лазорка від виконання обов’язків і тимчасово призначила виконувати їх Юрія Мірошника.

XS
SM
MD
LG