Доступність посилання

ТОП новини

Савченко у лікарню не переводять – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Наразі українська льотчиця Надія Савченко перебуває в московському СІЗО «Матроська тиша», в цивільну лікарню її не переводять. Про це Радіо Свобода повідомив її адвокат Микола Полозов.

«Проте у разі погіршення її стану здоров’я її можуть перевести в цивільну лікарню, можливо, в міську лікарню №20 міста Москви. Що стосується чуток про її переведення в лікарню сьогодні, вони не відповідають дійсності», – зазначив адвокат.

Раніше сестра льотчиці Віра Савченко з посиланням на іншого адвоката Іллю Новікова повідомила, що Надію готуються перевести в міську лікарню.

Раніше сьогодні у Федеральній службі з виконання покарань Росії заявили, що стан української льотчиці задовільний. Однак заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії Олег Коршунов зазначив, що у разі погіршення стану її переведуть в лікарняний стаціонар.

Також один з адвокатів льотчиці Марк Фейгін підтвердив, що стан здоров’я його підзахисної є задовільним.

16 березня Савченко відновила голодування. Напередодні, 14 березня, українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО «Матроська тиша». Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров’я утримуваної в російській в’язниці українки відносно задовільний.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG