Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині психологи цілодобово допомагають бійцям з АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

На Дніпропетровщині для учасників АТО та їхніх родин, які страждають від почуттів тривоги, страху або відчаю, відкрили телефони довіри. Про це у п’ятницю, 20 березня, повідомили у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

За даними з департаменту, у цілодобовому режимі працюють телефон гарячої лінії та телефон «Довіри», які діють на базі Дніпропетровської клінічної психіатричної лікарні. У самому закладі лікарі надають психіатричну, психотерапевтичну, психолого-корекційну і реабілітаційну допомогу учасникам АТО.

На базі Дніпропетровського наркологічного диспансеру відкрили реабілітаційний центр для підтримки учасників АТО та їхніх родин. Тут надають безкоштовну та анонімну допомогу наркологи, психотерапевти та психологи.

За словами психотерапевтів, які працюють з бійцями, що повертаються із зони АТО, пережите під час бойових дій «б’є» по психіці солдатів, удома вони починають страждати на посттравматичні стресові розлади, потерпати від відчуття провини перед загиблими товаришами. За їхніми даними, найбільшої уваги фахівців наразі потребують ті, хто пережив нелюдське ставлення в полоні, та ті, хто повернувся додому з непоправними травмами.

Цього тижня в одну ніч до Дніпропетровська із зони АТО були доправлені 5 вкрай важких поранених українських солдатів.

За даними з Дніпропетровської облдержадміністрації, 2014 року лікарні Дніпропетровщини прийняли понад 3,4 тисячі поранених у зоні АТО бійців, з них майже 1,2 тисячі були прооперовані.

XS
SM
MD
LG