Доступність посилання

ТОП новини

Наступні газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС відбудуться у квітні


Міністр енергетики України Володимир Демчишин
Міністр енергетики України Володимир Демчишин

Наступний раунд тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС має відбутися за два тижні, повідомив міністр енергетики України Володимир Демчишин.

«Буде сформована робоча група, яка опрацює всі юридичні домовленості. І через два тижні – 13-14 квітня у Берліні буде наступна зустріч», – сказав Володимир Демчишин у п’ятницю, 20 березня, у Брюсселі після завершення першого раунду газових переговорів у тристоронньому форматі щодо так званого «літнього пакета» – постачання в Україну російського газу після 31 березня.

Під час сьогоднішньої зустрічі сторони фактично обмінялися позиціями. За словами Володимира Демчишина, Україна розраховує на ціну російського газу у 250 доларів за тисячу кубів.

Міністр енергетики Росії Володимир Новак заявив, що російська сторона готова розглядати знижку на газ для України, але вона має встановлюватися щоквартально.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі.

XS
SM
MD
LG