Доступність посилання

ТОП новини

Постачання газу сепаратистам винесли за межі тристоронніх переговорів


Під час тристоронніх газових переговорів у Брюсселі, питання поставок газу Росією на окуповані території Донбасу обговорювалося, але було винесене за рамки цих переговорів, повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак.

«Тема постачання газу у східні регіони України порушувалася, але це питання винесено за рамки «зимового пакету», – цитує Новака Міненерго Росії у Twitter.

За словами міністра енергетики України Володимира Демчишина, російська сторона не надала інформації про кількість поставок газу в регіони Донбасу, які наразі українська влада не контролює. За його словами, це питання вирішуватиметься між двома господарюючими компаніями – українським «Нафтогазом» і російським «Газпромом».

Перед сьогоднішньою зустріччю у Брюсселі російський міністр Новак заявив, що російська сторона вважає, що поставки газу на території, які контролюють сепаратисти, виконуються у рамках чинного газового контракту між Україною та Росією. Новак припустив, що питання заборгованості за постачання газу на ці території, може бути вирішене у судовому порядку.

На початку березня «Газпром» постачав газ через газовимірювальні станції, з яких газопроводи ведуть до регіонів, які наразі контролюють проросійські сепаратисти. Україна не має змоги контролювати газопостачання через ці газовимірювальні станції.

Українська сторона називала це порушенням чинних домовленостей.

XS
SM
MD
LG