Доступність посилання

ТОП новини

На «фестивалі паніки й істерики» у Дніпропетровську збирають гроші для бійців АТО


У суботу в центрі Дніпропетровська просто неба відбувається «перший фестиваль паніки й істерики». Як передає кореспондент Радіо Свобода, організаторами заходу є представники волонтерських об’єднань, які допомагають українській армії. Вони назвали свій захі доброчинним і таким, що покликаний розважити жителів міста та зібрати пожертви для військових.

«Хорове ниття, дегустація «жидобандерівского сала» і просто масова істерика через ціни і курс долара – кожен охочий може стати учасником цього дійства. У нас країна трохи в кризі, долар росте, продукти з магазинів зникають, і щоб якось розслабити людей, ми вирішили страх перед кризою показати гіпертрофованим, щоб люди з боку подивилися на себе, розслабилися, посміялися і вирішили, що все не так страшно», – сказала одна з організаторів дійства волонтерка Валерія Новікова.

У рамках фестивалю волонтери не тільки збирають грошові пожертви для своїх підопічних бригад та батальйонів, а й торгують патріотичними хенд-мейд-сувенірами та пучками свіжого кропу («укропу»), що стали символом незламності українців. Працює також блошиний ринок, на якому за символічні гроші жителі міста збувають неновий одяг, книжки, канцтовари. Переселенці з Криму продають м’які іграшки ручної роботи та малюнки, зроблені руками маленьких кримчан.

Окрім того, дніпропетровські волонтери-кулінари, які опікуються для військовими, пропонують усім охочим скуштувати й придбати те, чим вони годують бійців, – сухі супові та борщові набори, шоколадну пасту «Дніпро-1», мелене сало з часником «Жидобандерівське», пряники «Панікерські» тощо.

Увесь виторг, зазначають організатори, вони використають для закупівлі необхідних речей для бійців АТО й відзвітують у соціальних мережах.

Крім того. у програмі фестивалю – жартівливі конкурси, безпрограшна лотерея, майстер-класи, виступи вуличних музикантів та фокусників тощо.

Схожий захід – «Всеукраїнський фестиваль паніки й істерики» в суботу також відбувається в Києві.

XS
SM
MD
LG