Доступність посилання

ТОП новини

Нащадок мецената Терещенка став громадянином України


Я залишаю комфорт французького громадянства, щоб допомогти Україні – онук мецената Терещенка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Я залишаю комфорт французького громадянства, щоб допомогти Україні – онук мецената Терещенка

Онук відомого українського підприємця та мецената Михайла Терещенка Мішень, також підприємець і меценату, отримав паспорт громадянина України. Документ Мішелю Терещенку вручив президент України Петро Порошенко.

«Ви внесли величезний внесок у розвиток і формування української нації, тому що ті музеї, культурні цінності, які були сформували вашим дідом, є надзвичайно важливими для нас. Ваш дід дуже схвалив би це рішення», – сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Мішель Терещенко заявив, що попри те, що народився у Франції, він вважає Україну своєю Батьківщиною.

«Сьогодні Україна як ніколи потребує допомоги від усіх її дітей. Саме тому я відчуваю потребу залишити комфорт французького громадянства, щоб брати участь у побудові нової європейської демократичної держави. З думкою про загиблих та поранених, про всіх наших героїв України я з гордістю приймаю паспорт громадянина України», – сказав Мішель Терещенко.

Мішель Терещенко народився у Франції, проте вже понад десять років живе в Україні.

Дід Мішеля, Михайло Терещенко, був одним з перших українських промислових магнатів. До 80% своїх доходів родина Терещенків витрачала на благодійність та розвиток місцевої інфраструктури.

XS
SM
MD
LG