Доступність посилання

ТОП новини

В Польщі сьогодні моляться за Україну


22 березня в усіх польських католицьких храмах моляться за мир в Україні. Таке рішення ухвалила Конференція польських єпископів. Єпископи звернулися до священиків і віруючих, щоб вони встановили безпосередні контакти з римо-католицькими та греко-католицьким парафіями в Україні. Таким чином, вважають у Польщі, можна покращити надання допомоги українцям.

Єпископ Артур Мізінський, генеральний секретар конференції єпископів нагадує, що християни повинні солідаризуватися з тими, хто перебуває в потребі. За його словами, віруючі можуть допомогти Україні молитвою.

У зверненні до вірян духовенство Польщі нагадує, що в той час, коли поляки боролися за свободу їм допомогали народи Західної Європи. Єпископи наголошують: «Сьогодні, допомагаючи Україні, ми маємо нагоду бодай частково повернути цей борг». Організатори загальнопольського Дня молитви за мир в Україні повідомили, що польські парафії, які матимуть українських партнерів намагатимуться надати їм матеріальну допомогу, або ж придбати ліки чи якісь інші медичні засоби, потрібні для лікування постраждалих від війни. Крім цього, єпископи заохочують парафіян налагоджувати безпосередні контакти, запрошувати групи з партнерських парафій у гості на свята і канікули.

XS
SM
MD
LG