Доступність посилання

ТОП новини

Дмитра Фірташа в Україні ні в чому не підозрюють – «Схеми»


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України не розпочинали ніяких кримінальних проваджень стосовно олігарха, спонсора Партії регіонів Дмитра Фірташа. Про це йдеться у відповідях від ГПУ й СБУ на запити журналістам програми «Схеми», спільного телепроекту Радіо Свобода і Першого Національного.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ України на чолі з Арсеном Аваковим відмовилися відповісти, чи розслідують справи проти Дмитра Фірташа, посилаючись на закон «Про захист персональних даних».

Свого часу Дмитро Фірташ організував діяльність компанії «РосУкрЕнерго» для здійснення транзиту газу в Україну та в країни Європейського союзу, був одним зі спонсорів Партії регіонів Віктора Януковича, приватизував за президентства останнього низку облгазів.

У березні 2014-го його затримали у Відні. Ордер на його арешт був виданий окружним судом американського штату Іллінойс влітку 2013 року. На початку квітня в США йому пред’явили звинувачення в дачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії, повідомляла «Європейська правда».

Фірташа відпустили під домашній арешт під заставу у 125 мільйонів євро.

Наразі у Києві на гроші Дмитра Фірташа компанія першого заступника мера Ігоря Ніконова будує найбільший в Україні ТРЦ «Республіка».

XS
SM
MD
LG