Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська ОДА сприятиме розслідуванню вбивства офіцера СБУ у Волновасі – заява


Дніпропетровська ОДА сприятиме розслідуванню вбивства офіцера СБУ у Волновасі. Про це йдеться у заяві Дніпропетровської облдержадміністрації, оприлюдненій у понеділок.

За даними з Дніпропетровської ОДА, 21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі загинув офіцер СБУ, його було убито під час спроби затримання трьох фур з контрабандою.
За попередньою інформацією, частина затриманих за цей злочин раніше проходила службу в «Дніпрі-1».

«Дніпропетровська обласна державна адміністрація рішуче засуджує вчинений злочин і заявляє про свою готовність підтримувати і надавати необхідне сприяння правоохоронним органам. Ми будемо сприяти підвищенню рівня військової дисципліни в батальйонах спеціального призначення, очищенню добровольчих частин від кримінальних елементів, профілактиці та попередженню контрабанди, мародерства та інших злочинних дій», – йдеться у заяві.

В ОДА також наголосили, що «подібні ситуації не вплинуть на стабільність та спокій, які сьогодні зберігаються в регіоні»: «продовжують працювати блокпости, проводиться постійний моніторинг кордонів Дніпропетровщини та Донеччини, злагоджено працюють силові структури для попередження можливих диверсій».

Раніше в полку спецпризначення МВС України «Дніпро-1» спростовували причетність бійців полку до вбивства працівника СБУ у Волновасі. За даними з полку, наразі всі бійці формування перебувають на своїх місцях дислокації – у Красноармійську, Пісках, Маріуполі, а також прилеглих до Маріуполя селищах.

У суботу начальник головного управління МВС Донецької області В’ячеслав Аброськін повідомив, що у Волновасі на Донеччині вранці в суботу з автоматичної зброї вбили співробітника Служби безпеки України. За даними Аброськіна, особи злочинців встановлені. За словами міністра МВС Арсена Авакова, убивство офіцера СБУ розкрито.

XS
SM
MD
LG