Доступність посилання

ТОП новини

Прес-служба Княжицького: інформація про злочин у Камбоджі є наклепницькою


 Микола Княжицький
Микола Княжицький

Інформація про злочин у Камбоджі є наклепницькою та сфальсифікованою, заявляє прес-служба Миколи Княжицького.

«У день, коли нібито відбувся цей злочин, Княжицький перебував у Києві. Ввечері з 8 на 9 вересня 2011 року він був у Києві та вів телепрограму «Вечір з Миколою Княжицьким». Гостями телепрограми були Левко Лук’яненко, Микола Томенко, Мрідула Гош», – мовиться у повідомленні, яке опублікували на сайті телеканалу «Еспресо TV», засновником якого є депутат.

У прес-службі Княжицького стверджують, що, за даними Держприкордонслужби України, на момент скоєння злочину депутат перебував в Україні.

20 березня Княжицькому стало відомо, що на сайті Інтерполу з’явилася інформація про його розшук із звинуваченням у зґвалтуванні, яке сталося в Камбоджі.

З цього приводу депутат направив запит до робочого апарату укрбюро Інтерполу. На сайті телеканалу «Еспресо TV» оприлюднили відповідь на запит Княжицького.

У документі йдеться про те, що 11 березня 2015 року Національне центральне бюро Інтерполу в Камбоджі направило всім країнам-членам організації розшукове повідомлення про міжнародний розшук Княжицького з метою арешту та подальшої екстрадиції для притягнення до відповідальності за вчинення злочину за статтею 239 кримінального кодексу Камбоджі.

«Відповідно до наявної в циркулярному розшуковому повідомленні інформації, Княжицький підозрюється в зґвалтуванні неповнолітньої особи, яке сталося в 2011 році в місті Пномпень. Вказаний злочин було скоєно 09 вересня 2011 року», – мовиться у відповіді українського бюро Інтерполу.

Сьогодні стало відомо, що Княжицького оголосили в розшук по лінії Інтерполу. На сайті Інтерполу зазначається, що Княжицького розшукують за звинуваченнями у зґвалтуванні, у розшук депутата оголосили за запитом Камбоджі.

Раніше депутат подав до міліції заяву про погрози і тиск. У МВС повідомили, що народний депутат попросив розпочати розслідування фактів «погроз та тиску на його адресу, пов’язаних з його політичною позицією та інспірованих іноземними спеціальними службами і російськими пропагандистами». Правоохоронці зазначають, що були зафіксовані факти надання неправдивих даних до іноземних і міжнародних правоохоронних органів, інспіровані російськими спецслужбами, і сфальсифіковані кримінальні переслідування в країнах третього світу.

XS
SM
MD
LG