Доступність посилання

ТОП новини

Російські лікарі не пускають Савченко на засідання суду 26 березня – заява


Надія Савченко
Надія Савченко

Російські медики не пускають українку Надію Савченко на засідання Басманного суду Москви 26 березня у зв’язку з її станом здоров’я. Про це йдеться в листі Савченко, який в у своєму Twitter опублікував адвокат Марк Фейгін.

«Медики з СІЗО-1 мене не хочуть відпускати мене на суд, посилаючись на слабкий стан мого здоров’я, і торгуються про те, щоб припинила голодування», – написала Савченко.

Вона наголошує, що припинить голодування лише тоді, коли суд змінить запобіжний захід на домашній арешт в консульстві України в Росії.

26 березня суд розгляне законність об’єднання двох кримінальних справ в одне провадження.

Напередодні, 20 березня, у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що стан здоров’я Савченко задовільний.

16 березня Савченко відновила голодування. Напередодні, 14 березня, українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО «Матроська тиша». Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров’я утримуваної в російській в’язниці українки відносно задовільний.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG