Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ закликають до перемир’я і стриманості біля Широкина


Сепаратисти в захопленій ними частині Широкина, фото 20 березня 2015 року
Сепаратисти в захопленій ними частині Широкина, фото 20 березня 2015 року

Голова Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі Ертугрул Апакан закликає обидві сторони протистояння на сході України припинити бойові дії біля села Широкина Донецької області.

За його словами, сторони також мають забезпечити надання мешканцям села гуманітарної допомоги і допустити до нього спостерігачів ОБСЄ.

Як мовиться в повідомленні місії, її спостерігачі стали свідками посилення боїв у цьому селі й навколо нього, що призвело до нових смертей і поранень людей та пошкоджень інфраструктури.

«Обидві сторони в цій місцевості далі порушують численні пункти мінських домовленостей, зокрема, ті, що стосуються припинення вогню, заборони на наступальні дії, відведення важких озброєнь чи використання безпілотних апаратів», – заявив Апакан.

Він також наголосив, що сторони мають дотримуватися якнайбільшої стриманості, бо головною жертвою цих порушень стає цивільне населення.

Останніми днями, всупереч формально чинному режимові припинення вогню, бої навколо села Широкина, що за 20 кілометрів від Маріуполя, різко загострилися. За повідомленнями, сепаратисти, які захопили частину села вже після оголошення перемир’я, ведуть вогонь по українських силах, що контролюють протилежну околицю, з важких озброєнь, які, за їхніми словами, вони вже «відвели». Сепаратисти натомість звинувачують у порушеннях українську сторону.

XS
SM
MD
LG