Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн – українцям: все життя пам’ятатиму людей Майдану


Сенатор Джон Маккейн робить фото Майдану, 14 грудня 2013 року
Сенатор Джон Маккейн робить фото Майдану, 14 грудня 2013 року

«Прикро, що президент США не надає зброї українцям, з якої вони б могли захищати себе»

В американському Конгресі не припиняють тиснути на Білий дім, вимагаючи вже зараз посилити санкції проти Росії і надати Україні зброю. У цьому українську громаду в Чикаго запевнили сенатори-республіканці Джон Маккейн та Марк Кірк.

«Ми плануємо розміститися в Польщі, щоб забезпечити виконання нашого зобов’язання перед НАТО присутністю військ. Ми покажемо Путіну, що ми підтримуємо європейську демократію», – сказав Марк Кірк.

«Я впевнений, що в амбіціях Володимира Путіна є відновлення Російської імперії. Путін повернувся до старої риторики Радянського союзу. І звичайно, він продовжує загрожувати іншим країнам», – зазначив Джон Маккейн.

Обидва сенатори запевнили, що виступають за надання зброї Україні і висловлюють всіляку підтримку українському народу.

«Я стою перед вами не як республіканець, не як демократ, але як людина, яка любить вашу країну, яка мала можливість побачити красу цього народу. Я все життя пам’ятатиму людей Майдану», – додав Джон Маккейн.

На його думку, наразі не йдеться про загрозу повномасштабного конфлікту, але про продовження російської агресії: «Прикро, що президент США не надає зброї українцям, з якої вони б могли захищати себе».

Сенатор Кірк переконаний також, що надання зброї Україні – це єдиний спосіб захистити державу.

«Ми не можемо захищати Україну комплектами їжі та взуття. Ми повинні надіслати протитанкові ракети, які виготовлені у США, і можуть знищити радянський танк на відстані трьох кілометрів», – сказав Кірк.

На основі відео медіапорталу «VIDIA».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG