Доступність посилання

ТОП новини

Російські депутати застерігають США від озброєння України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Російські прокремлівські депутати заявляють, що парламент Росії має відновити право президента Володимира Путіна посилати війська в Україну, якщо США нададуть Києву летальну зброю.

Такі заяви у Держдумі Росії лунали 24 березня, наступного дня по тому, як Палата представників США схвалила резолюцію, яка закликає президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю для захисту від «російської агресії».

«Якщо США почнуть постачати летальну зброю до України, нам потрібно відкрито підтримувати ополченців… зброєю і повернути президентові право посилати війська на українську територію», – заявив депутат від партії «Справедлива Росія» Михайло Ємельянов, виступаючи в нижній палаті парламенту Росії.

Представник прокремлівської партії «Єдина Росія» Франц Клінцевич заявив, що постачання летальної зброї зі США «за мить» зруйнує крихке перемир’я в регіоні.

Парламент Росії дав Путіну офіційне право посилати війська в Україну в березні 2014 року. Згодом це рішення скасували. Росія заперечує, що має військових і техніку на сході України, в чому її звинувачують Україна і Захід.

XS
SM
MD
LG