Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську депутати міськради не змогли відправити у відставку міського голову


Дніпродзержинська міська рада не підтримала проекту рішення про відставку міського голови Станіслава Сафронова. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив народний депутат України від Дніпродзержинська Віталій Купрій.

За його даними, для висловлення недовіри міському голові забракло всього 4 голоси.

«Дуже цікаве було голосування. Примітно, що люди, які постраждали від переслідувань за часів Партії регіонів, не підтримали відставку Сафронова. Явка була недостатньо високою, деякі прихильники відставки на сесії не були присутні, вони були фізично далеко. Плани щодо відставки не припиняються, вони переносяться. Є декілька варіантів усунення міського голови – через голосування міської ради або через кримінальні переслідування. І те, і те зараз присутнє, одне не заперечує друге», – сказав Радіо Свобода Віталій Купрій.

Як поінформував депутат, наразі міський голова Дніпродзержинська перебуває у лікарні: «намагається сховатись, використовуючи можливості Кримінального процесуального кодексу».

Він також заявив, що у п’ятницю відбулись обшуки в робочому кабінеті Станіслава Сафронова та у нього вдома, в селищі Олександрівка, на черзі – обшук його авто.

У Дніпродзержинській міській раді Радіо Свобода підтвердити факт обшуку правоохоронцями кабінету посадовця і те, що сам він перебуває наразі на лікарняному. Водночас додати подробиці відмовились.Проте у п’ятницю на офіційному сайті міськради з’явилось привітання працівникам театру, підписане Станіславом Сафроновим.

За даними з депутатського корпусу міськради, питання про відставку міського голови знову піднімуть на черговій сесії.

Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов обійняв свою посаду після виборів 2010 року. Він був висунутий Партією регіонів.

XS
SM
MD
LG