Доступність посилання

ТОП новини

Суд помістив екс-голову Херсонської облради під домашній арешт – прокуратура


©Shutterstock
©Shutterstock

Суд обрав щодо колишнього голови Херсонської облради запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та зобов’язав його носити електронний засіб (браслет), повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві зазначають, що одночасно Одеський апеляційний адміністративний суд підтвердив чинність рішення Херсонської обласної ради про складання повноважень голови ради.

Колишнього голову Херсонської облради підозрюють у вчиненні корупційного злочину, передбаченого статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), статтею 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За даними прокуратури, колишній голова Херсонської облради упродовж 2010–2014 років заволодів бюджетними коштами, необґрунтовано нарахованими як заробітна плата, при цьому вчинивши службове підроблення.

У відомстві не уточнюють прізвища підозрюваного чиновника, однак відомо, що у 2010–2014 роках Херсонську облраду очолював Віктор Пелих.

У вересні минулого року у прокуратурі повідомляли про досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього голови Херсонської обласної ради.

XS
SM
MD
LG