Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: пілот німецького літака приховував проблеми зі здоров’ям – прокурор


Андреас Любіц хотів бути здоровим і займався спортом, кажуть колеги, і навіть бігав півмарафони, як на цьому фото 2009 року
Андреас Любіц хотів бути здоровим і займався спортом, кажуть колеги, і навіть бігав півмарафони, як на цьому фото 2009 року

Прокуратура міста Дюссельдорфа в Німеччині повідомила, що пілот німецького літака, який, як припускають, влаштував днями його катастрофу, приховував неуточнені проблеми зі здоров’ям від працедавців.

Як повідомив представник прокуратури Крістоф Кумпа, під час обшуків у домі пілота були вилучені документи медичного змісту, які вказують на захворювання і відповідне лікування. Про яке саме захворювання йдеться, він не уточнив.

Серед іншого, додав він, серед документів були розірвані лікарські бюлетені, зокрема й останніх днів і навіть за той день, коли сталася катастрофа. За словами прокурора, це підтверджує припущення попереднього розслідування, що пілот приховував свою хворобу від працедавців і колег.

Раніше у п’ятницю, 27 березня, німецький таблоїд Bild написав, що пілот Андреас Любіц, можливо, потерпав від депресії й останнім часом лікувався від неї. Але лікарня в Дюссельдорфі, яку нещодавно відвідував пілот, заперечила це, повідомивши лише, що він проходив певну діагностику.

Результати дослідження голосового реєстратора, знайденого на місці катастрофи, наводять на думку, що 27-річний Любіц, другий пілот пасажирського літака німецької компанії Germanwings, свідомо заблокував двері, коли командир літака на хвилину вийшов, і перевів літак на зниження, яке завершилося катастрофою.

Унаслідок катастрофи, що сталася у французьких Альпах 27 березня, загинули всі 150 людей, які були на борту літака рейсу Барселона – Дюссельдорф.

XS
SM
MD
LG