Доступність посилання

ТОП новини

Західна бюрократія починає розуміти, що примирення з Путіним неможливе – Каспаров


Гаррі Каспаров, чемпіон світу з шахів, російський опозиціонер
Гаррі Каспаров, чемпіон світу з шахів, російський опозиціонер

Президент Росії Володимир Путін намагається зруйнувати всю систему міжнародної безпеки, яка склалася з 1945 року, по закінченні Другої Світової війни. Це констатував в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода 13-й чемпіон світу з шахів, російський опозиціонер Гаррі Каспаров. Але перемогти у цій політичній партії господарю Кремля не вдасться, прогнозує Каспаров.

На його погляд, ще однієї міжнародної конференції, на кшталт Ялти 1945 року, на якій Захід поділить світ із Путіним, не буде. А якщо проводити аналогії з іграми, то президент Росії грає не в шахи, а в покер, зазначив Гаррі Каспаров.

«Він у принципі грає в свої ігри. В даному разі я би сказав, що це – аналогія із покером. Путін вміє блефувати, підвищувати ставки, і в нього є можливість підвищувати ці ставки. Його нічия думка не хвилює, ні пересічних росіян, ні парламенту. А лідерам на Заході постійно доводиться озиратись – як відреагує суспільство, яким буде рейтинг? Однак потенціал путінського блефу вже вичерпується, адже вже пішов у хід «ядерний шантаж». І все-таки варто не забувати – ресурси сьогоднішньої Росії – неспівставні в порівнянні із ресурсами СРСР. Звісно, Путін дуже небезпечний, але це не Сталін другої половини сорокових років. Тож ми розуміємо, що Росія сьогодні досить слабка і економічно, і соціально», – констатував Гаррі Каспаров.

На його думку, при всій складності свого нинішнього становища, Україна здатна зрештою вистояти у протистоянні з Росією за допомоги Заходу. На Заході ще не в змозі побачити глобальні наслідки дій Путіна проти України, зауважив Каспаров. Але поступово західна бюрократія починає розуміти, що примирення з агресором неможливе і відсічі йому не уникнути. Тому шанси України в цьому протистоянні зростають.

Гаррі Каспаров презентував у Києві свою книгу «Торгівля страхом» – збірку публіцистики, раніше опубліковану на сторінках аналітичних видань світу та інтернет-порталах у період з 2001 по 2015 рік. Значну увагу в книзі приділено подіям в Україні останніх років.

XS
SM
MD
LG