Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на «гаражному розпродажі» збирають гроші для бійців АТО


У суботу в Дніпропетровську на «гаражному розпродажі» збирають гроші для бійців АТО. Доброчинна акція «Garage Sale» відбувається в будівлі діорами Дніпропетровського національного історичного музею імені Яворницького.

У ній беруть участь більш ніж півсотні учасників. Майстри хенд-мейду, художники, дизайнери, кондитери продають свої роботи, небайдужі дніпропетровці – речі, що були у вжитку або просто залежались у шафах: книги, ретро-платівки, листівки, одяг, взуття. На розпродажі також чимало патріотичних сувенірів, ляльки-мотанки, випічка, елементи декору, прикраси в етностилі тощо.

Виторг піде на закупівлю вітамінів та інших медичних препаратів для бійців АТО, зокрема для військовослужбовців одного з батальйонів 93-ї механізованої бригади.

За словами організатора акції Валерії Мальченко, це вже сьомий такий «гаражний розпродаж» у Дніпропетровську: під час шести попередніх зібрали понад 80 тисяч гривень. Ці кошти витратили на допомогу 93-ій бригаді, кільком батальйонам, обласній лікарні імені Мечникова та міській лікарні №6, де лікуються поранені бійці, а також евакуйованим з Донбасу дітям тощо.

Цього разу в рамках «доброчинної барахолки» волонтери вперше плетуть маскувальні сітки-кікімори для військових. Матеріали – нитки з фарбованої в кольори весняного степу мішковини та риболовні сітки – приготували заздалегідь. До них долучаються відвідувачі заходу, діти й дорослі.

XS
SM
MD
LG