Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст просить СБУ перевірити інформацію про обрання Симоненка до пленуму Компартії Росії


Петро Симоненко
Петро Симоненко

Міністр юстиції Павло Петренко звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію про обрання лідера Компартії України Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні в Мін’юсту.

Міністр також просить СБУ провести додаткове розслідування щодо причетності Петра Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнання анексії Криму.

«Як відомо з публічних джерел, Комуністична партія Російської Федерації публічно підтримує терористичні організації «ДНР» та «ЛНР», заявляє про підтримку анексії Криму. Тож прийняття Симоненка до керівних органів КПРФ свідчить про те, що він може бути причетний до вищезгаданих кримінальних злочинів»,– заявив Петренко.

Мін’юст вимагає від СБУ поінформувати про хід розслідування та оприлюднити попередні результати слідчої роботи у кримінальних справах, які були порушені проти керівництва КПУ раніше.

Петренко також просить СБУ перевірити інформацію про обрання лідера Компартії України Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії Російської Федерації.

У липні минулого року Міністерство юстиції та Укрдержреєстр звернулися до суду з позовом про заборону Комуністичної партії України. Згідно з адміністративним позовом, КПУ вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі, посягання на права і свободи людини.

У Міністерстві юстиції переконані, що сьогоднішнє зняття з розгляду справи про заборону КПУ можна розцінювати виключно як затягування судового процесу через процесуальні процедури.

Справа за позовом Мін’юсту до КПУ про заборону діяльності політичної партії була призначена до розгляду сьогодні на 10:30, проте Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду цю справу. Це було зроблено у зв’язку з тим, що адвокати КПУ подали апеляційну скаргу на ухвалу щодо підсудності. У Мін’юсті заявили, що сьогоднішнє зняття справи з розгляду можна розцінювати виключно як затягування судового процесу через процесуальні процедури.

XS
SM
MD
LG