Доступність посилання

ТОП новини

Freedom House: потрібна міжнародна кампанія для звільнення Хадіджі Ісмаїлової в Азербайджані


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Базована у США неурядова організація Freedom House закликає розпочати міжнародну кампанію тиску на владу Азербайджану, щоб звільнити журналістку Хадіджу Ісмаїлову.

Віце-президент Freedom House Арч Паддінгтон написав у своєму блозі, що кампанія має бути схожа на зусилля, які допомогли звільнити в Єгипті трьох заарештованих журналістів телекомпанії «Аль-Джазіра».

Паддінгтон назвав кримінальну справу проти співробітниці Радіо Свобода Хадіджі Ісмаїлової політично вмотивованим «актом відчаю» з боку уряду президента Азербайджану Ільгама Алієва. Він також вказав, що звинувачення ґрунтуються на журналістських розслідуваннях Ісмаїлової щодо корупції серед політичної еліти Азербайджану.

Паддінгтон вважає, що режим Алієва «страждає від гострої форми параної від часу, коли екс-президент України Віктор Янукович був змушений піти з посади внаслідок протестного руху Євромайдану».

Він також заявив, що Вашингтон відповідальний за дипломатичні зусилля для звільнення ув’язненої журналістки.

Ісмаїлова перебуває під вартою з 5 грудня 2014 року, коли вона була заарештована за підозрою у підбурюванні до вчинення самогубства. Хадіджа Ісмаїлова є однією із кількох правозахисників та незалежних журналістів, які були затримані владою Азербайджану. Її арешт засудили міжнародні правозахисні організації, назвавши це наступом на свободу слова в Азербайджані.

XS
SM
MD
LG