Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики завершили обшук у будинку заступника голови Меджлісу


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Співробітники Слідчого комітету Росії завершили обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї, повідомляє «Крим.Реалії».

За словами Умерова, під час обшуку слідчі нічого не знайшли і не вилучили, склали протокол і залишили будівлю. Він підтвердив, що обшук і допит, який передував йому, здійснювався у справі «26 лютого».

«Нічого не знайшли протокол склали і поїхали. Вибачилися за незручність. За 26 лютого порушено кримінальну справу, у рамках якої Ахтему Чийгозу пред’явили звинувачення в організації масових заворушень. Я вже другий раз на допиті. Давав свідчення на користь Ахтема Чийгоза, тому що він весь час когось заспокоював, когось відсував», – розповів Ільмі Умеров.

Раніше кореспондент «Крим.Реалії» повідомляв, що заступника голови Меджлісу Умерова слідчі викликали на допит, щоб поставити декілька «уточнюючих питань» у «справі 26 лютого». Одразу після закінчення допиту російські силовики вирішили провести обшук у будинку Умерова у Бахчисараї.

Кримськотатарського активіста Ахтема Чийгоз затримали 29 січня у рамках кримінальної справи «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях». Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім продовжили термін до 19 травня.

26 лютого 2014 під кримським парламентом відбувся мітинг, на якому зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов, який наразі в анексованому Криму називає себе «прем’єром».

XS
SM
MD
LG