Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: захоплений у заручники прокурор помер після поранення


Турецька поліція коло будівлі суду у Стамбулі під час спецоперації, 31 березня, 2015
Турецька поліція коло будівлі суду у Стамбулі під час спецоперації, 31 березня, 2015

Турецький прокурор Мехмет Селім Кіраза, якого поранили під час звільнення із заручників у приміщенні суду у Стамбулі, помер у лікарні. Також під час операції зі звільнення прокурора було застрелено двох людей, які взяли його у заручники.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що під час операції звільнення прокурора Кіраза поранили у голову, його доставили до шпиталю, де лікарі намагалися врятувати його.

За словами прем’єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу, Мехмет Селім Кіраза помер під час операції.

За повідомленням поліції, рішення штурмувати будівлю суду було ухвалене після того, як під час телефонних переговорів з нападниками, силовики почули стрілянину.

Сьогодні, 31 березня, представники крайньо лівої групи Революційна народна визвольна партія-фронт (DHKP-C) захопили прокурора і погрожували його вбити.

Прокурор Кіраз розслідує смерть Беркіна Ельвана, 15-річного хлопця, що загинув від дії газового балончика, який поліцейські застосували проти учасників антиурядових протестів у 2013 році.

Люди, які захопили прокурора, вимагають, щоб проти поліції були висунуті звинувачення у смерті Ельвана, а також, щоб були закриті справи проти активістів, які проводили акції на підтримку загиблого хлопця.

Представників Революційної народної визвольної партії-фронту звинувачують у вчиненні вибуху біля посольства США у Туреччині у 2013 році. США, ЄС і Туреччина внесли цю організацію до списку терористичних.

XS
SM
MD
LG