Доступність посилання

ТОП новини

Кількість смертних вироків у світі зросла – Amnesty International


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International відзначає, що кількість смертних вироків у світі різко зросла в 2014 році. Про це йдеться в доповіді правозахиників, оприлюдненій 1 квітня.

Уряди використовують страту в «порочній спробі» боротися зі злочинністю, тероризмом і внутрішньою нестабільністю, вважають експерти базованої в Лондоні організації.

Протягом року у 55 країнах світу були винесені щонайменше 2466 смертних вироків, це на чверть більше, ніж у 2013-му. Водночас кількість страт скоротилася майже на 22%.

За даними Amnesty International, Іран, Саудівська Аравія та Ірак здійснили 90% усіх зареєстрованих страт у регіоні Близького Сходу та Північної Африки.

Правозахисники нагадують, що Білорусь – єдина країна Європи і колишнього СРСР, у якій не скасована смертна кара або не накладений мораторій на виконання смертних вироків. 2014 року в Білорусі страчені щонайменше троє людей.

Правозахисники наголошують, що багато смертних вироків виносяться після судових розглядів, які не відповідають міжнародним стандартам справедливого суду.

XS
SM
MD
LG