Доступність посилання

ТОП новини

Нам не варто припиняти жартувати – Борис Барський


Художній керівник комік-групи «Маски» Георгій Делієв (ліворуч) та учасник комік-групи «Маски» Борис Барський під час Клоунського параду. Одеса, 1 квітня 2015 року
Художній керівник комік-групи «Маски» Георгій Делієв (ліворуч) та учасник комік-групи «Маски» Борис Барський під час Клоунського параду. Одеса, 1 квітня 2015 року

Гуморину скасували, проте одеські коміки все одно вийшли на вулиці Одеси

Одеса – Цьогорічний День сміху в Одесі святкували за значно скороченою програмою. Місцева влада ще в березні оголосила про скасування традиційної Гуморини, назвавши масові акції зараз недоречними й небезпечними. Проте одна з головних подій 1 квітня в Одесі – п’ятий міжнародний фестиваль паяців «Комедіада» – все-таки відбувся. Одеські гумористи переконані, що сміх може врятувати світ. Саме під таким гаслом одесити і відзначали День сміху.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Через військові дії на сході України святкування Гуморини у традиційному для Одеси форматі цього року не відбулося. Ще на початку березня стало відомо, що місцева влада відмовилася від проведення карнавалу та масових вуличних концертів. Проте організатори Міжнародного фестивалю клоунів «Комедіада» вирішили не скасовувати проведення однієї з найзнаковіших гумористичних подій. На п’яту ювілейну «Комедіаду» приїхали представники 20 театральних труп, зокрема, з Німеччини, Польщі та Росії.

За словами учасників з інших країн, вони із задоволенням прийняли від українських колег запрошення на кількаденний фестиваль. Один із членів журі з Німеччини Гарі Овенс розповів, що просто не зміг не приїхати в Україну.

«Світова політика забула, як це – посміхатися. І цей фестиваль повинен повернути її до сміху та радості. Ми не змогли проігнорувати цей захід, бо ж Німеччина підтримує Україну», – розповів Овенс.

Першого квітни кілька десятків коміків та мімів із різних країн провели гумористичне урочисте засідання під гаслом «Світу – сміх». На ньому всі охочі мали змогу підписати реальне звернення до Генеральної асамблеї ООН із проханням заснувати Всесвітній день клоунів. Згодом артисти пройшлися вулицями Одеси і під акомпанемент військового оркестру влаштували виступ біля Потьомкінських сходів.

Відомий гуморист Борис Барський вважає, що у зв’язку зі складною політичною ситуацією не варто переставати жартувати, але й нав’язуватися людям теж не варто.

Ті, хто хочуть посміхатися, хай приходять до клоунів. А ті, хто хочуть бути серйозним, хай дивляться телевізор
Борис Барський

«Я думаю, що гумор має бути. Це дуже важливо. Але все залежить від людей, для різних людей різний гумор. Ті, хто хочуть посміхатися, хай приходять до клоунів. А ті, хто хочуть бути серйозним, хай дивляться телевізор», – коментує Барський.

Один із лідерів комік-трупи «Маски» Георгій Делієв переконаний, що політики зараз роз’єднують людей, а гумор та клоуни, навпаки, можуть їх об’єднати. Створюючи атмосферу радості та любові коміки починають заряджати цим людей довкола.

Люди вважають, що наше життя складається з чорних і білих смуг. А клоуни вважають, що життя складається з кольорових смуг
Георгій Делієв

«Люди вважають, що наше життя складається з чорних і білих смуг. А клоуни вважають, що життя складається з кольорових смуг. Тільки з кольорових смух. Тому ми продовжуємо дарувати всім радість та сміх», – говорить актор.

На честь Дня сміху одеські коміки також дадуть низку благодійних концертів для дітей переселенців зі східних областей та поранених бійців АТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG