Доступність посилання

ТОП новини

Режим припинення вогню на Донбасі порушується – Меркель


Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що режим припинення вогню на Донбасі дотримується не повністю.

«Ситуація в Україні стала дещо спокійнішою, якщо говорити про бойові сутички. Але режим припинення вогню не виконується повністю, також повною мірою не було здійснене відведення важкого озброєння», – сказала Меркель у середу, 1 квітня, у Берліні під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Яценюк, своєю чергою, наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей.

«Ми вважаємо, що Мінські домовленості мають виконуватися. Це на даний момент єдина дорожня карта щодо деескалації ситуації і мирного врегулювання цього конфлікту. Зараз все залежить від Росії, чи вона готова до миру і стабільності у Європі, чи ні», – сказав Арсеній Яценюк.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

XS
SM
MD
LG