Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» назвав ціну на газ для України


Ціна на російський газ для «Нафтогазу України» до кінця червня складатиме 247, 18 доларів за тисячу кубометрів, повідомив голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер.

«Підписано додаткову угоду з «Нафтогаз України», що регулює технічні питання виконання контракту від 2009 року про постачання газу на Україну, аналогічну до того, що діяв в рамках «зимового пакета», – заявив Міллер.

За його словами, в другому кварталі 2015 року не діятиме принцип «бери або плати».

Раніше міністерство енергетики і вугільної промисловості України повідомило, що Україна підписала нову угоду на купівлю природного газу в Росії на другий квартал 2015 року. Ціна газу складатиме 248 доларів за тисячу кубометрів, це на кілька доларів нижче від ціни, за якою Україна могла отримати паливо в реверсному режимі від європейських партнерів.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин сподівається, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

XS
SM
MD
LG