Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: міліція оголосила в розшук керівника ДАІ Києва за підозрою в корупції


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міліція оголосила в розшук керівника Управління Державної автоінспекції в Києві Миколу Макаренка за підозрою в корупції, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

На своїй сторінці у Facebook він написав, що 2 квітня служба внутрішньої безпеки МВС спільно з прокуратурою Києва провела низку обшуків і затримань в рамках припинення злочинних схем, виявлених в ДАІ Києва.

За повідомленням, корупційні схеми базувалися на незаконних механізмах отримання коштів у МРЕВ (Міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі) при оформленні автомобілів.

Як заявив Аваков, затримали керівника відділу організації міжрайонного реєстраційно-екзаменаційного відділу (МРЕВ) ДАІ Києва – підполковника міліції Миколу Жебеля.

Керівник управління ДАІ в Києві, який залишив Україну «в напрямку Білорусі, розшукується для дачі пояснень й ухвалення рішень», написав Аваков.

За його словами, зокрема розслідуються факти вимагання щомісячної грошової виплати від співробітників центрів надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих управлінню МВС Києва.

Також розслідується монопольна реалізація бланків довідок-рахунків МРЕВ, в тому числі через ТОВ «Іннавто». Як заявив міністр, встановлено, що тільки через цю компанію Жебель отримував понад 600 тисяч гривень незаконного доходу на місяць.

Аваков стверджує, що також проводиться робота з низкою інших фігурантів виявленої схеми – як серед цивільних осіб, так і серед міліціонерів.

Місяць тому слідчі столичної прокуратури спільно з працівниками управління МВС в Києві проводили обшук у приміщенні головного управління ДАІ в Києві у справі Автомайдану.

XS
SM
MD
LG