Доступність посилання

ТОП новини

Під Маріуполем майже тихо, два бійці загинули через вибух позашляховика – сержант Нацгвардії


Добровольці батальйону «Азов» під час військової підготовки поблизу Маріуполя. Січень 2015 року
Добровольці батальйону «Азов» під час військової підготовки поблизу Маріуполя. Січень 2015 року

Тим часом «Правий сектор» й досі веде переговори із Генштабом щодо інтеграції Добровольчого українського корпусу до ЗСУ

У неділю в зоні АТО загинуло шість військовослужбовців – четверо на луганському напрямку, ще двоє – на маріупольскому. Обстріли зі стрілецької зброї та мінометів тривають.

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинуло шість військовослужбовців – четверо біля міста Щастя Луганської області, ще двоє – біля селища Широкине, що за 20 кілометрів від Маріуполя.

На півночі зони АТО чотирьох бійців вбили, застосувавши протитанкову керовану ракету. Як розповів Радіо Свобода заступник начальника управління преси та інформації Міноборони Олександр Мотузяник, щодо цієї трагедії триває службове розслідування.

Полковник розповів, що протитанкова керована ракета із лазерним наведенням влучила у мінний шлагбаум, біля якого був броньований автомобіль. Міна детонувала та підірвала автомобіль, у якому їхали військовослужбовці. До закінчення розслідування більш детальних коментарів міністерство надавати не планує.

Бійці загинули через порушення правил безпеки руху – речник РНБО

Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Ще одним трагічним випадком став вибух позашляховика біля селища Широкине, за контроль над яким і досі тривають бої. Автівка підірвалась на протитанковій міні – двоє бійців загинуло, один отримав важкі поранення. Мотузяник зазначив, що пораненого бійця відвезли до маріупольської лікарні, а найближчим часом планують відправити до військового шпиталю, скоріш за все у Дніпропетровськ. За словами речника РНБО Андрія Лисенка, вибух не був пов’язаний із бойовими діями.

«В районі селища Широкине внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху на міні підірвався позашляховик Збройних сил України, внаслідок чого двоє військовослужбовців загинули, а один поранений», – наголосив Лисенко. Він також закликав місцевих мешканців дотримуватись правил пересування в зоні АТО.

Втім, крім трагічного вибуху обстановка на маріупольському напрямку в останні два дні залишається спокійною. Про це Радіо Свобода розповів сержант батальйону «Донбас» Національної гвардії України Євген Шевченко.

«Ніяких активних дій не розпочинають, снайпери не працюють. В цілому тихо. А до цього і бої були, і прямі бойові зіткнення, і міномети працювали. Я думаю, що це перед наступом невеличке затишшя», – зазначив сержант батальйону «Донбас». На його думку, бойовики готові розпочати атаку навіть на Пасху.

Мінські домовленості продовжують порушувати

Як доповів речник АТО Сергій Даниленко, в ніч із 5 на 6 квітня бойовики порушували режим припинення вогню 14 разів. Частіше за все стріляли з автоматів та кулеметів, але тричі використовували міномети, калібром 120 міліметрів.

«На лінії розмежування найбільше обстрілів позицій зафіксовано в районі населеного пункту Піски. Крім того південніше селища Сокольники, що на Луганщині, бойовики відкрили вогонь по опорному пункту наших військ із зенітної установки – ЗУ23-2», – наголосив Даниленко.

Інформаційні сайти бойовиків також повідомляють про порушення мінських домовленостей, але вже, як стверджують вони, з боку української армії. Ватажки бойовиків заявляють про танкові та мінометні обстріли у районі Донецька та Горлівки, які нині контролюють незаконні збройні формування.

«Правий сектор» й досі веде переговори із Генштабом

Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

У неділю провідник «Правого сектору» Дмитро Ярош погодився обійняти посаду радника головнокомандуючого Збройних сил України. Втім, схема інтеграції Добровольчого українського корпусу «Правого сектору» у Збройні сили України й досі проробляється.

Як розповів Радіо Свобода прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський, добровольчий корпус хоче діяти лише окремим підрозділом, отже його роль та структура у взаємодії зі Збройними силами України має вирішуватися окремим законом.


На цю ж тему:

06.04.2015
Імовірність наступу росіян майже 100% – експерт

«Крихка умовність мінських угод може розсипатися навесні, щойно лісові смуги зазеленіють і дадуть змогу противнику діяти менш відкрито» далі
  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

XS
SM
MD
LG