Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Transparency International внесли в реєстр «іноземних агентів»


Міністерство юстиції Росії внесло російське відділення міжнародного центру антикорупційних досліджень Transparency International в реєстр неурядових організацій, що виконують функції «іноземного агента».

Як заявили у відомстві, факт відповідності організації ознаками «іноземного агента» був встановлений в ході прокурорської перевірки.

Генеральний директор російського відділення Transparency International Антон Поминов заявив, що організація оскаржить рішення Мін’юсту. 9 квітня скаргу розгляне Таганський суд Москви.

Голова правління Transparency International Олена Панфілова впевнена, що діяльність організації не може вважатися політичною, тому що вона спрямована не на зміну державної політики, а тільки і виключно на її реалізацію.

У грудні організація опублікувала звіт, згідно з яким Росія в Індексі сприйняття корупції отримала 27 балів зі 100 можливих, що відправляє країну на 136-е місце в світі. Такий же результат показали Нігерія, Ліван, Киргизстан, Іран і Камерун. Через кілька днів із критикою цього рейтингу виступив глава адміністрації президента Сергій Іванов і заявив, що при складанні рейтингу організація зверталася до «якихось експертів». У Держдумі Росії заявили, що ці рейтинги є «заангажованими».

Російське відділення Transparency International стало 52-ю неурядовою організацією, внесеною до реєстру «іноземних агентів».

XS
SM
MD
LG