Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко: рішення про заборону комуністичної ідеології призведе до ескалації напруги


Петро Симоненко
Петро Симоненко

Лідер Комуністичної партії України заявляє, що рішення Верховної Ради про засудження комуністичного режиму і заборону пропаганди комуністичної символіки напередодні святкування 70-річчя Перемоги в Другій світовій війні призведе до загострення напруги в суспільстві.

«Сьогодні відбулася акція розправи партії війни зразка 2014-2015 років над героями і переможцями Великої вітчизняної війни і Другої світової війни», – сказав Симоненко в коментарі Радіо Свобода.

За його словами, України намагається заборонити діяльність Комуністичної партії і не допустити комуністів до участі в місцевих виборах, які мають відбутися в жовтні цього року.

«Заборонити комуністичну ідеологію – це заборонити принципи соціальної справедливості, піти проти людської гідності, справедливості, проти тих демократичних засад, які в Європі і світі взагалі не передбачають подібних дій», – сказав Симоненко.

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада України ухвалила внесений Кабінетом міністрів закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила пропаганду їхньої символіки. За пропаганду символів режимів передбачене покарання у вигляді ув’язнення до п’яти років.

XS
SM
MD
LG