Доступність посилання

ТОП новини

Михайло Гаврилюк: «Перед новими депутатами є дуже велика спокуса»


Михайло Гаврилюк
Михайло Гаврилюк

«Я відповів: «наша кров не для того проливається, щоб я збагатився»

Київ – Активіст Майдану, а тепер парламентар від партії «Народний фронт» Михайло Гаврилюк розповів Радіо Свобода, що у Верховній Раді нових депутатів «спокушають грошима та владою». А також про те, на якій машині він їздить, як здійснює свої депутатські повноваження, чи збирається вчитися й чи знає у парламенті «чистих» людей.

– Більшість колег знають, що таке совість і по совісті працюють. Зараз перед усіма новими депутатами, які увійшли у Верховну Раду, є дуже велика спокуса. Це гроші і влада. Поки, на цей час, парламент працює на людей. На благо нашої держави.

Думаю, що люди, які прийшли з Майдану, люди, які прийшли з АТО (наші комбати), вони, все ж таки, не спокусяться на ці гроші.

А Вас теж «спокушали» грошима?

– Неодноразово. А я відповідав, що не для того проливали ми кров на Майдані, й зараз наша кров не для того проливається, щоб я збагатився.

А кому й за що пропонують гроші?

– Гроші, думаю, пропонують усім... Якщо якийсь закон треба пролобіювати, або щось протягнути. Або додати голосів. Або щось прикрити... Там є свої схеми, своя праця і перетягування на свою сторону.

А багато пропонують?

– Суми, я зараз не буду озвучувати. Але як будуть ще набридати, то скажу в ефірі.


А на чому Ви тепер їздите на роботу?

Більшість наших людей їздить громадським транспортом. А чим я кращий за них?

– Я на метро як їздив, так і їжджу. А ще на «Жигулях». У мене є п’ятнадцята модель. Вона не моя, мені друг дає, коли не потрібна йому, покататися. Як приходиться... Маємо, що маємо. Більшість наших людей їздить громадським транспортом. А чим я кращий за них?

А як Вам працюється у парламенті поряд із тими, хто, наприклад, голосував за закони «16 січня»?

– Їх треба притягнути до відповідальності, а для цього треба зняти недоторканість. Я недавно спілкувався з прокурором Шокіним. Сподіваюся, він усіх злочинців притягне до відповідальності.

  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG