Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі Великодень святкували на Січі за народними традиціями

Близько тисячі запорожців прийняли участь у великодніх заходах на території історико – культурного комплексу «Запорізька Січ» на острові Хортиця. Спеціально до свята відвідини комплексу зробили безкоштовним ля всіх бажаючих.

Епіскоп Запорізький і Мелітопольський Української православної церкви Київського Патріархату Фотій провів спеціальну службу на території Січі. Подібні святкові заходи відбуваються на Запоріжжі п’ятий рік поспіль.

«Ми жорстко не прив’язуємося до козацького святкування. Ми просто хочемо максимально відтворювати народні, етнографічні традиції, які були прийняті в Україні на Великдень. І тут на Хортиці на Січі ми пробуємо залучати людей, долучати їх о різноманітних і козацьких бойових мистецтв, і промислів, і народного мистецтва. Яке існує зараз в місті Запоріжжя. Тому це відбувається в рамках свята, але свята максимально наближеного за етнічними, етнографічними традиціями», – розповів генеральний директор Національного заповіднику «Хортиця» Максим Остапенко.

Також на Січі були організовані виставка робіт народних майстрів і виступи народних колективів. А о півдні гостей Січі привітали колокольними дзвонами.

Зображення 16x9

Євгенія Назарова

Співпрацює з Радіо Свобода з 2015 року. Народилася в 1985 році у Запоріжжі. У 2007 році закінчила історичний факультет, а у 2011 році – аспірантуру Запорізького національного університету. Має ступень кандидата історичних наук. Із 2013 року працює у сфері журналістики.

XS
SM
MD
LG