Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко зустрівся з кандидатами на посаду директора Національного антикорупційного бюро


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з кандидатами на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником та Миколою Сірим.

«Я не втручався в роботу конкурсної комісії і був за те, щоб серед претендентів були й іноземні фахівці. Моя позиція була проти обмеження щодо віку кандидатів та обмеження щодо наявності 10-літнього стажу юридичної практики. Але я приймаю той вибір комісії, який зроблено, і в найкоротший термін прийму рішення і визначусь щодо директора Національного антикорупційного бюро України», – сказав Порошенко, слова якого цитує прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що покладає великі сподівання на ефективність роботи бюро.

«Той, кого буде обрано, з перших днів має продемонструвати ефективність. Повноважень більш ніж достатньо. Індульгенції за корупцію не буде. «Парасольок» щодо захисту тих чи інших корупційних схем в Україні не існує», – заявив він.

Президент обговорив з кандидатами їхнє бачення стратегії антикорупційної діяльності, основні особливості роботи нового органу та його взаємодії як з прокуратурою, так і з іншими органами державної влади.

7 квітня конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро направила на розгляд президента України Петра Порошенка дві кандидатури на посаду директора бюро – юристів Артема Ситника та Миколи Сірого.

Відповідно до закону про Антикорупційне бюро, відібрані конкурсною комісією два або три кандидати подаються на розгляд президенту України, потім протягом 10 днів, тобто до 17 квітня, президент призначає директора Національного бюро.

Директор Національного бюро призначається строком на сім років.

XS
SM
MD
LG